Preskoči na sadržaj
Izbornik

CCPA Pravila o privatnosti

Pravila o privatnosti

Naša Pravila privatnosti zadnji su put ažurirana 13. listopada 2023.

Ova Pravila o privatnosti opisuju Naše politike i postupke u vezi s prikupljanjem, korištenjem i otkrivanjem Vaših informacija kada koristite Uslugu te Vas obavještavaju o Vašim pravima na privatnost i kako Vas zakon štiti.

Koristimo Vaše osobne podatke kako bismo pružili i poboljšali Uslugu. Korištenjem Usluge, pristajete na prikupljanje i korištenje informacija u skladu s ovom Politikom privatnosti. Ova Politika privatnosti generirana je pomoću TermsFeed CCPA predloška politike privatnosti.

Tumačenje i definicije

Tumačenje

Riječi čije je početno slovo veliko imaju značenja definirana pod sljedećim uvjetima. Sljedeće definicije imat će isto značenje bez obzira pojavljuju li se u jednini ili množini.

Definicije

Za potrebe ove Politike privatnosti:

 • "Račun" znači jedinstveni račun stvoren za Vas kako biste pristupili našoj Usluzi ili dijelovima naše Usluge.

 • "Poslovanje", za potrebe CCPA (Kalifornijski zakon o zaštiti privatnosti potrošača), odnosi se na Tvrtku kao pravnu osobu koja prikuplja osobne podatke Potrošača i određuje svrhe i sredstva obrade osobnih podataka Potrošača, ili u čije ime se takvi podaci prikupljaju i koja sama, ili zajedno s drugima, određuje svrhe i sredstva obrade osobnih podataka potrošača, koja posluje u državi Kaliforniji.

 • "Tvrtka" (u ovom Ugovoru naziva se "tvrtka", "mi", "nas" ili "naš") odnosi se na BabyDriver

 • "Država" se odnosi na Sloveniju.

 • "Potrošač", za potrebe CCPA (Kalifornijski zakon o privatnosti potrošača), znači fizička osoba koja je stanovnik Kalifornije. Stanovnik, kako je definirano zakonom, uključuje (1) svaku osobu koja se nalazi u SAD-u iz razloga koji nisu privremeni ili prolazni, i (2) svaku osobu koja ima prebivalište u SAD-u, a koja se nalazi izvan SAD-a iz privremenih ili prolaznih razloga.

 • "Kolačići" su male datoteke koje web stranica postavlja na Vaše računalo, mobilni uređaj ili bilo koji drugi uređaj, a sadrže pojedinosti o Vašoj povijesti pregledavanja na toj web stranici među mnogim drugim upotrebama.

 • "Voditelj obrade podataka", za potrebe GDPR-a (Opća uredba o zaštiti podataka), odnosi se na Društvo kao pravnu osobu koja sama ili zajedno s drugima određuje svrhe i sredstva obrade osobnih podataka.

 • "Uređaj" znači bilo koji uređaj koji može pristupiti Usluzi, kao što je računalo, mobitel ili digitalni tablet.

 • "Ne prati me" (DNT) je koncept koji su promovirale američke regulatorne vlasti, posebno Savezna trgovinska komisija SAD-a (FTC), kako bi internetska industrija razvila i implementirala mehanizam koji omogućuje korisnicima interneta kontrolu praćenja njihovih online aktivnosti na različitim web stranicama.

 • "Osobni podaci" su bilo koja informacija koja se odnosi na identificiranu ili prepoznatljivu osobu.

  Za potrebe CCPA, Osobni podaci znače bilo koju informaciju koja identificira, odnosi se na, opisuje ili može biti povezana s Vama, ili bi razumno mogla biti povezana, izravno ili neizravno, s Vama.

 • "Prodaja", za potrebe CCPA (Kalifornijski zakon o zaštiti privatnosti potrošača), znači prodaju, iznajmljivanje, otkrivanje, širenje, stavljanje na raspolaganje, prijenos ili drugačije komuniciranje usmeno, pismeno ili elektroničkim ili drugim sredstvima, osobnih podataka potrošača drugom poduzeću ili trećoj strani za novčanu ili drugu vrijednu naknadu.

 • "Usluga" odnosi se na web stranicu.

 • "Pružatelj usluga" znači svaka fizička ili pravna osoba koja obrađuje podatke u ime Društva. Odnosi se na treće strane, tvrtke ili pojedince koje Društvo angažira kako bi olakšali pružanje Usluge, pružili Uslugu u ime Društva, obavljali usluge povezane s Uslugom ili pomogli Društvu u analizi korištenja Usluge.

 • "Podaci o korištenju" odnose se na podatke prikupljene automatski, bilo generirane korištenjem Usluge ili iz same infrastrukture Usluge (na primjer, trajanje posjeta stranici).

 • "Web stranica" odnosi se na BabyDriver, dostupna na https://babydriver.eu

 • "Vi" znači pojedinac koji pristupa ili koristi Uslugu, ili tvrtka, ili druga pravna osoba u ime koje takav pojedinac pristupa ili koristi Uslugu, prema potrebi.

Prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka

Vrste prikupljenih podataka

Osobni podaci

Dok koristite našu uslugu, možemo Vas zamoliti da nam pružite određene osobne podatke koji se mogu koristiti za kontaktiranje ili identifikaciju. Osobni podaci mogu uključivati, ali nisu ograničeni na:

 • Email adresa

 • Ime i prezime

 • Broj telefona

 • Adresa, Država, Pokrajina, Poštanski broj, Grad

 • Podaci o korištenju

Podaci o korištenju

Podaci o korištenju automatski se prikupljaju prilikom korištenja Usluge.

Podaci o korištenju mogu uključivati informacije kao što su IP adresa Vašeg uređaja (npr. IP adresa), vrsta preglednika, verzija preglednika, stranice naše Usluge koje posjećujete, vrijeme i datum Vaše posjete, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Kada pristupate usluzi putem mobilnog uređaja, možemo automatski prikupljati određene informacije, uključujući, ali ne ograničavajući se na vrstu mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni ID vašeg mobilnog uređaja, IP adresu vašeg mobilnog uređaja, vaš mobilni operativni sustav, vrstu mobilnog internetskog preglednika koji koristite, jedinstvene identifikatore uređaja i druge dijagnostičke podatke.

Također možemo prikupljati informacije koje Vaš preglednik šalje kad god posjetite našu Uslugu ili kada pristupate Usluzi putem mobilnog uređaja.

Tehnologije praćenja i kolačići

Koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja kako bismo pratili aktivnosti na našoj usluzi i pohranili određene informacije. Tehnologije praćenja koje koristimo uključuju svjetionike, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija te za poboljšanje i analizu naše usluge. Tehnologije koje koristimo mogu uključivati:

 • Kolačići ili kolačići preglednika. Kolačić je mala datoteka postavljena na Vaš uređaj. Možete uputiti svoj preglednik da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ako ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše usluge. Osim ako niste prilagodili postavke preglednika tako da odbija kolačiće, naša usluga može koristiti kolačiće.
 • Web svjetionici. Određeni dijelovi naše Usluge i naši e-mailovi mogu sadržavati male elektroničke datoteke poznate kao web svjetionici (također se nazivaju clear gifs, pixel tags i single-pixel gifs) koje omogućuju Društvu, na primjer, brojanje korisnika koji su posjetili te stranice ili otvorili e-mail i za druge povezane statistike web stranice (na primjer, bilježenje popularnosti određenog dijela i provjeru integriteta sustava i poslužitelja).

Kolačići mogu biti "Trajni" ili "Sesijski" kolačići. Trajni kolačići ostaju na Vašem osobnom računalu ili mobilnom uređaju kada se odspojite s interneta, dok se sesijski kolačići brišu čim zatvorite svoj web preglednik.

Koristimo i sesijske i trajne kolačiće za svrhe navedene u nastavku:

 • Neophodni / Osnovni Kolačići

  Vrsta: Kolačići sesije

  Upravljano od: Nas

  Svrha: Ovi Kolačići su ključni za pružanje usluga dostupnih putem Web stranice i omogućuju Vam korištenje nekih njezinih značajki. Pomažu u autentifikaciji korisnika i sprječavanju prijevarne upotrebe korisničkih računa. Bez ovih Kolačića, usluge koje ste zatražili ne mogu biti pružene, a mi koristimo ove Kolačiće samo kako bismo Vam pružili te usluge.

 • Pravila o kolačićima / Prihvaćanje obavijesti o kolačićima

  Vrsta: Trajni kolačići

  Upravljano od: Nas

  Svrha: Ovi kolačići identificiraju jesu li korisnici prihvatili upotrebu kolačića na web stranici.

 • Funkcionalni kolačići

  Vrsta: Trajni kolačići

  Upravljano od: Nas

  Svrha: Ovi Kolačići nam omogućuju da zapamtimo izbore koje napravite kada koristite Web stranicu, kao što su pamćenje vaših podataka za prijavu ili jezičnih postavki. Svrha ovih Kolačića je pružiti vam osobnije iskustvo i izbjeći da morate ponovno unositi svoje postavke svaki put kada koristite Web stranicu.

 • Kolačići za praćenje i izvedbu

  Vrsta: Trajni kolačići

  Upravljano od strane: Trećih strana

  Svrha: Ovi Kolačići se koriste za praćenje informacija o prometu na Web stranici i načinu na koji korisnici koriste Web stranicu. Informacije prikupljene putem ovih Kolačića mogu vas izravno ili neizravno identificirati kao pojedinačnog posjetitelja. To je zato što su prikupljene informacije obično povezane s pseudonimnim identifikatorom povezanim s uređajem koji koristite za pristup Web stranici. Također možemo koristiti ove Kolačiće za testiranje novih stranica, značajki ili nove funkcionalnosti Web stranice kako bismo vidjeli kako naši korisnici reagiraju na njih.

Za više informacija o kolačićima koje koristimo i vašim izborima u vezi s kolačićima, posjetite našu Politiku kolačića ili odjeljak Kolačići naše Politike privatnosti.

Korištenje vaših osobnih podataka

Tvrtka može koristiti osobne podatke za sljedeće svrhe:

 • Osigurati i održavati našu Uslugu, uključujući praćenje korištenja naše Usluge.

 • Za upravljanje Vašim računom: za upravljanje Vašom registracijom kao korisnika Usluge. Osobni podaci koje pružite mogu Vam omogućiti pristup različitim funkcionalnostima Usluge koje su Vam dostupne kao registriranom korisniku.

 • Za izvršenje ugovora: razvoj, usklađenost i provođenje ugovora o kupnji proizvoda, predmeta ili usluga koje ste kupili ili bilo kojeg drugog ugovora s Nama putem Usluge.

 • Da Vas kontaktiramo: Da Vas kontaktiramo putem e-pošte, telefonskih poziva, SMS-a ili drugih ekvivalentnih oblika elektroničke komunikacije, kao što su push obavijesti mobilne aplikacije u vezi s ažuriranjima ili informativnim komunikacijama vezanim uz funkcionalnosti, proizvode ili ugovorene usluge, uključujući sigurnosna ažuriranja, kada je to potrebno ili razumno za njihovu provedbu.

 • Da Vam pružimo vijesti, posebne ponude i opće informacije o drugim proizvodima, uslugama i događajima koje nudimo, a koji su slični onima koje ste već kupili ili se raspitali o njima, osim ako niste odabrali da ne primate takve informacije.

 • Za upravljanje Vašim zahtjevima: Za prisustvovanje i upravljanje Vašim zahtjevima prema Nama.

 • Za poslovne prijenose: Možemo koristiti Vaše informacije za procjenu ili provođenje spajanja, prodaje, restrukturiranja, reorganizacije, raspuštanja ili druge prodaje ili prijenosa dijela ili svih Naših sredstava, bilo kao stalno poslovanje ili kao dio stečaja, likvidacije ili sličnog postupka, u kojem su Osobni Podaci koje držimo o korisnicima naših Usluga među prenesenim sredstvima.

 • Za druge svrhe: Možemo koristiti Vaše informacije za druge svrhe, kao što su analiza podataka, identificiranje trendova korištenja, određivanje učinkovitosti naših promotivnih kampanja te za procjenu i poboljšanje naše Usluge, proizvoda, usluga, marketinga i vašeg iskustva.

Vaše osobne podatke možemo dijeliti u sljedećim situacijama:

 • S Pružateljima Usluga: Možemo dijeliti Vaše osobne podatke s Pružateljima Usluga kako bismo nadzirali i analizirali korištenje naše Usluge, za obradu plaćanja, kako bismo Vas kontaktirali.
 • Za poslovne prijenose: Možemo dijeliti ili prenijeti Vaše osobne podatke u vezi s, ili tijekom pregovora o, bilo kojem spajanju, prodaji imovine Društva, financiranju ili stjecanju cijelog ili dijela Našeg poslovanja drugoj tvrtki.
 • S pridruženim društvima: Možemo dijeliti Vaše informacije s našim pridruženim društvima, u kojem slučaju ćemo zahtijevati od tih pridruženih društava da poštuju ovu Politiku privatnosti. Pridružena društva uključuju našu matičnu tvrtku i bilo koje druge podružnice, partnere u zajedničkim pothvatima ili druge tvrtke koje kontroliramo ili koje su pod zajedničkom kontrolom s nama.
 • S poslovnim partnerima: Možemo dijeliti Vaše informacije s Našim poslovnim partnerima kako bismo Vam ponudili određene proizvode, usluge ili promocije.
 • S drugim korisnicima: kada dijelite osobne podatke ili na drugi način komunicirate u javnim prostorima s drugim korisnicima, te informacije mogu biti vidljive svim korisnicima i mogu se javno distribuirati izvan.
 • Uz Vaš pristanak: Možemo otkriti Vaše osobne podatke za bilo koju drugu svrhu uz Vaš pristanak.

Zadržavanje Vaših Osobnih Podataka

Tvrtka će zadržati Vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Zadržat ćemo i koristiti Vaše osobne podatke u mjeri potrebnoj za ispunjavanje naših zakonskih obveza (na primjer, ako smo dužni zadržati vaše podatke kako bismo se pridržavali važećih zakona), rješavanje sporova i provođenje naših pravnih ugovora i politika.

Tvrtka će također zadržati podatke o korištenju za potrebe interne analize. Podaci o korištenju općenito se zadržavaju kraće vrijeme, osim kada se ti podaci koriste za jačanje sigurnosti ili poboljšanje funkcionalnosti naše usluge, ili smo zakonski obvezni zadržati te podatke dulje vremensko razdoblje.

Prijenos Vaših osobnih podataka

Vaši podaci, uključujući osobne podatke, obrađuju se u operativnim uredima tvrtke i na bilo kojim drugim mjestima gdje se nalaze strane uključene u obradu. To znači da se ti podaci mogu prenijeti na — i održavati na — računalima koja se nalaze izvan vaše države, pokrajine, zemlje ili druge vladine jurisdikcije gdje zakoni o zaštiti podataka mogu biti različiti od onih u vašoj jurisdikciji.

Vaš pristanak na ovu Politiku privatnosti, praćen Vašim dostavljanjem takvih informacija, predstavlja Vaš pristanak na taj prijenos.

Tvrtka će poduzeti sve razumne korake kako bi osigurala da se Vaši podaci tretiraju sigurno i u skladu s ovom Politikom privatnosti te da neće doći do prijenosa Vaših osobnih podataka na organizaciju ili zemlju osim ako nisu uspostavljene odgovarajuće kontrole, uključujući sigurnost Vaših podataka i drugih osobnih informacija.

Otkrivanje Vaših Osobnih Podataka

Poslovne transakcije

Ako je Društvo uključeno u spajanje, akviziciju ili prodaju imovine, Vaši osobni podaci mogu biti preneseni. Obavijestit ćemo Vas prije nego što Vaši osobni podaci budu preneseni i postanu predmetom drugačije Politike privatnosti.

Provedba zakona

Pod određenim okolnostima, Društvo može biti obvezno otkriti Vaše osobne podatke ako je to potrebno prema zakonu ili kao odgovor na valjane zahtjeve javnih tijela (npr. suda ili vladine agencije).

Ostali zakonski zahtjevi

Tvrtka može otkriti Vaše osobne podatke u dobroj vjeri da je takva radnja potrebna za:

 • Ispuniti zakonsku obvezu
 • Štiti i brani prava ili imovinu Tvrtke
 • Spriječiti ili istražiti moguće nezakonite radnje u vezi s Uslugom
 • Zaštititi osobnu sigurnost korisnika usluge ili javnosti
 • Zaštitite se od pravne odgovornosti

Sigurnost Vaših Osobnih Podataka

Sigurnost Vaših osobnih podataka nam je važna, ali zapamtite da nijedna metoda prijenosa putem Interneta ili metoda elektroničke pohrane nije 100% sigurna. Iako nastojimo koristiti komercijalno prihvatljive načine za zaštitu Vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njihovu apsolutnu sigurnost.

Detaljne informacije o obradi vaših osobnih podataka

Pružatelji usluga koje koristimo mogu imati pristup Vašim osobnim podacima. Ovi dobavljači trećih strana prikupljaju, pohranjuju, koriste, obrađuju i prenose informacije o Vašoj aktivnosti na Našoj usluzi u skladu s njihovim pravilima o privatnosti.

Analitika

Možemo koristiti pružatelje usluga trećih strana za praćenje i analizu korištenja naše Usluge.

Email marketing

Možemo koristiti Vaše osobne podatke kako bismo Vas kontaktirali s biltenima, marketinškim ili promotivnim materijalima i drugim informacijama koje bi Vas mogle zanimati. Možete se odjaviti od primanja bilo koje ili svih ovih komunikacija od Nas slijedeći poveznicu za odjavu ili upute navedene u bilo kojem e-mailu koji Vam pošaljemo ili nas kontaktirajte.

CCPA privatnost

Ovaj odjeljak obavijesti o privatnosti za stanovnike Kalifornije nadopunjuje informacije sadržane u Našoj politici privatnosti i odnosi se isključivo na sve posjetitelje, korisnike i druge koji borave u državi Kaliforniji.

Kategorije prikupljenih osobnih podataka

Prikupljamo informacije koje identificiraju, odnose se na, opisuju, referenciraju, mogu biti povezane s ili bi se razumno mogle povezati, izravno ili neizravno, s određenim Potrošačem ili Uređajem. Slijedi popis kategorija osobnih podataka koje možemo prikupljati ili smo možda prikupili od stanovnika Kalifornije u posljednjih dvanaest (12) mjeseci.

Imajte na umu da su kategorije i primjeri navedeni u donjem popisu oni definirani u CCPA. To ne znači da su svi primjeri te kategorije osobnih podataka doista prikupljeni od strane Nas, već odražava naše uvjerenje u dobroj vjeri prema našim saznanjima da neki od tih podataka iz odgovarajuće kategorije mogu biti i mogli su biti prikupljeni. Na primjer, određene kategorije osobnih podataka bile bi prikupljene samo ako ste nam takve osobne podatke izravno dostavili.

 • Kategorija A: Identifikatori.

  Primjeri: pravo ime, pseudonim, poštanska adresa, jedinstveni osobni identifikator, mrežni identifikator, IP adresa, adresa e-pošte, naziv računa, broj vozačke dozvole, broj putovnice ili drugi slični identifikatori.

  Prikupljeno: Da.

 • Kategorija B: Kategorije osobnih podataka navedene u statutu Kalifornijskih korisničkih zapisa (Kal. Civ. Code § 1798.80(e)).

  Primjeri: Ime, potpis, broj socijalnog osiguranja, fizičke karakteristike ili opis, adresa, telefonski broj, broj putovnice, broj vozačke dozvole ili broj državne identifikacijske kartice, broj police osiguranja, obrazovanje, zaposlenje, povijest zaposlenja, broj bankovnog računa, broj kreditne kartice, broj debitne kartice ili bilo koje druge financijske informacije, medicinske informacije ili informacije o zdravstvenom osiguranju. Neke osobne informacije uključene u ovu kategoriju mogu se preklapati s drugim kategorijama.

  Prikupljeno: Da.

 • Kategorija C: Zaštićene klasifikacijske karakteristike prema kalifornijskom ili saveznom zakonu.

  Primjeri: Dob (40 godina ili stariji), rasa, boja, podrijetlo, nacionalno porijeklo, državljanstvo, religija ili vjeroispovijest, bračni status, zdravstveno stanje, tjelesni ili mentalni invaliditet, spol (uključujući rod, rodni identitet, rodni izraz, trudnoću ili porod i srodna medicinska stanja), seksualna orijentacija, veteranski ili vojni status, genetske informacije (uključujući obiteljske genetske informacije).

  Prikupljeno: Ne.

 • Kategorija D: Komercijalne informacije.

  Primjeri: Zapisi i povijest proizvoda ili usluga kupljenih ili razmatranih.

  Prikupljeno: Da.

 • Kategorija E: Biometrijski podaci.

  Primjeri: genetske, fiziološke, bihevioralne i biološke karakteristike ili obrasci aktivnosti koji se koriste za izdvajanje predloška ili drugog identifikatora ili identifikacijskih informacija, kao što su otisci prstiju, otisci lica i glasovni otisci, skeniranje šarenice ili mrežnice, tipkanje, hod ili drugi fizički obrasci te podaci o snu, zdravlju ili vježbanju.

  Prikupljeno: Ne.

 • Kategorija F: Internet ili druge slične mrežne aktivnosti.

  Primjeri: Interakcija s našom uslugom ili oglasom.

  Prikupljeno: Da.

 • Kategorija G: Podaci o geolokaciji.

  Primjeri: Približna fizička lokacija.

  Prikupljeno: Ne.

 • Kategorija H: Senzorni podaci.

  Primjeri: Audio, elektroničke, vizualne, termalne, olfaktorne ili slične informacije.

  Prikupljeno: Ne.

 • Kategorija I: Profesionalne ili informacije vezane uz zaposlenje.

  Primjeri: Trenutna ili prošla radna povijest ili ocjene učinka.

  Prikupljeno: Ne.

 • Kategorija J: Nepublikovane obrazovne informacije (prema Zakonu o pravima i privatnosti u obrazovanju (20 U.S.C. Odjeljak 1232g, 34 C.F.R. Dio 99)).

  Primjeri: Obrazovni zapisi izravno povezani sa studentom koje vodi obrazovna ustanova ili strana koja djeluje u njezino ime, kao što su ocjene, prijepisi, popisi razreda, rasporedi studenata, identifikacijski kodovi studenata, financijske informacije o studentima ili disciplinski zapisi studenata.

  Prikupljeno: Ne.

 • Kategorija K: Zaključci izvedeni iz drugih osobnih informacija.

  Primjeri: Profil koji odražava osobne preferencije, karakteristike, psihološke trendove, predispozicije, ponašanje, stavove, inteligenciju, sposobnosti i sklonosti.

  Prikupljeno: Ne.

Prema CCPA, osobni podaci ne uključuju:

 • Javno dostupne informacije iz vladinih zapisa
 • Deidentificirane ili agregirane informacije o potrošačima
 • Informacije isključene iz opsega CCPA-e, kao što su:
  • Zdravstvene ili medicinske informacije obuhvaćene Zakonom o prenosivosti i odgovornosti zdravstvenog osiguranja iz 1996. (HIPAA) i Kalifornijskim zakonom o povjerljivosti medicinskih informacija (CMIA) ili podaci kliničkih ispitivanja
  • Osobni podaci obuhvaćeni određenim sektorskim zakonima o privatnosti, uključujući Zakon o poštenom izvještavanju o kreditima (FRCA), Zakon Gramm-Leach-Bliley (GLBA) ili Kalifornijski zakon o privatnosti financijskih informacija (FIPA), te Zakon o zaštiti privatnosti vozača iz 1994.

Izvori osobnih podataka

Kategorije osobnih podataka navedene gore dobivamo iz sljedećih kategorija izvora:

 • Izravno od Vas. Na primjer, iz obrazaca koje ispunjavate na našoj usluzi, preferencija koje izražavate ili pružate putem naše usluge, ili iz Vaših kupnji na našoj usluzi.
 • Neizravno od Vas. Na primjer, promatranjem Vaše aktivnosti na našoj usluzi.
 • Automatski od Vas. Na primjer, putem kolačića koje mi ili naši pružatelji usluga postavljamo na Vaš uređaj dok navigirate kroz našu uslugu.
 • Od pružatelja usluga. Na primjer, treće strane za praćenje i analizu korištenja naše Usluge, treće strane za obradu plaćanja ili druge treće strane koje koristimo za pružanje Usluge Vama.

Korištenje osobnih podataka u poslovne ili komercijalne svrhe

Možemo koristiti ili otkriti osobne podatke koje prikupljamo za 'poslovne svrhe' ili 'komercijalne svrhe' (kako je definirano prema CCPA), što može uključivati sljedeće primjere:

 • Za upravljanje našom Uslugom i pružanje naše Usluge Vama.
 • Kako bismo Vam pružili podršku i odgovorili na Vaše upite, uključujući istraživanje i rješavanje Vaših zabrinutosti te praćenje i poboljšanje naše Usluge.
 • Ispuniti ili zadovoljiti razlog zbog kojeg ste dali informacije. Na primjer, ako podijelite svoje kontakt informacije kako biste postavili pitanje o našoj usluzi, koristit ćemo te osobne podatke da odgovorimo na Vaš upit. Ako pružite svoje osobne podatke za kupnju proizvoda ili usluge, koristit ćemo te informacije za obradu Vaše uplate i olakšavanje dostave.
 • Odgovoriti na zahtjeve tijela za provođenje zakona i kako to zahtijeva važeći zakon, sudski nalog ili vladini propisi.
 • Kako je opisano Vama prilikom prikupljanja Vaših osobnih podataka ili kako je drugačije navedeno u CCPA.
 • Za interne administrativne i revizijske svrhe.
 • Za otkrivanje sigurnosnih incidenata i zaštitu od zlonamjernih, obmanjujućih, prijevarnih ili nezakonitih aktivnosti, uključujući, kada je potrebno, procesuiranje odgovornih za takve aktivnosti.

Imajte na umu da su gore navedeni primjeri ilustrativni i nisu namijenjeni da budu iscrpni. Za više detalja o tome kako koristimo ove informacije, molimo pogledajte odjeljak 'Korištenje vaših osobnih podataka'.

Ako odlučimo prikupljati dodatne kategorije osobnih podataka ili koristiti prikupljene osobne podatke za bitno različite, nepovezane ili nekompatibilne svrhe, ažurirat ćemo ovu Politiku privatnosti.

Otkrivanje osobnih podataka u poslovne ili komercijalne svrhe

Možemo koristiti ili otkriti, te smo možda koristili ili otkrili u posljednjih dvanaest (12) mjeseci sljedeće kategorije osobnih podataka za poslovne ili komercijalne svrhe:

 • Kategorija A: Identifikatori
 • Kategorija B: Kategorije osobnih podataka navedene u statutu kalifornijskih korisničkih zapisa (Cal. Civ. Code § 1798.80(e))
 • Kategorija D: Komercijalne informacije
 • Kategorija F: Internet ili druge slične mrežne aktivnosti

Imajte na umu da su gore navedene kategorije one definirane u CCPA-u. To ne znači da su svi primjeri te kategorije osobnih podataka doista bili otkriveni, već odražava naše uvjerenje u dobroj vjeri prema našim saznanjima da neki od tih podataka iz odgovarajuće kategorije mogu biti i mogli su biti otkriveni.

Kada otkrivamo osobne podatke u poslovne ili komercijalne svrhe, sklapamo ugovor koji opisuje svrhu i zahtijeva od primatelja da te osobne podatke drži povjerljivima i ne koristi ih ni u koju drugu svrhu osim za izvršenje ugovora.

Prodaja osobnih podataka

Kako je definirano u CCPA, 'prodaja' i 'prodavati' znače prodaju, iznajmljivanje, otkrivanje, širenje, stavljanje na raspolaganje, prijenos ili drugačije komuniciranje usmeno, pismeno ili elektroničkim ili drugim sredstvima osobnih podataka potrošača od strane poslovnog subjekta trećoj strani za vrijednu naknadu. To znači da smo možda primili neku vrstu koristi zauzvrat za dijeljenje osobnih podataka, ali ne nužno novčanu korist.

Imajte na umu da su kategorije navedene u nastavku one koje su definirane u CCPA. To ne znači da su svi primjeri te kategorije osobnih podataka zapravo prodani, već odražava naše uvjerenje u dobroj vjeri, prema našim saznanjima, da neki od tih podataka iz odgovarajuće kategorije mogu biti i mogli su biti dijeljeni za vrijednost zauzvrat.

Možemo prodati i možda smo prodali u posljednjih dvanaest (12) mjeseci sljedeće kategorije osobnih podataka:

 • Kategorija A: Identifikatori
 • Kategorija B: Kategorije osobnih podataka navedene u statutu kalifornijskih korisničkih zapisa (Cal. Civ. Code § 1798.80(e))
 • Kategorija D: Komercijalne informacije
 • Kategorija F: Internet ili druge slične mrežne aktivnosti

Dio osobnih podataka

Možemo dijeliti Vaše osobne podatke navedene u gore navedenim kategorijama sa sljedećim kategorijama trećih strana:

 • Pružatelji usluga
 • Procesori plaćanja
 • Naši podružnici
 • Naši poslovni partneri
 • Treće strane dobavljači kojima Vi ili Vaši agenti ovlastite Nas da otkrijemo Vaše osobne podatke u vezi s proizvodima ili uslugama koje Vam pružamo

Prodaja osobnih podataka maloljetnika mlađih od 16 godina

Svjesno ne prikupljamo osobne podatke od maloljetnika mlađih od 16 godina putem naše Usluge, iako određene web stranice trećih strana na koje se povezujemo to mogu činiti. Te web stranice trećih strana imaju vlastite uvjete korištenja i politike privatnosti te potičemo roditelje i zakonske skrbnike da nadziru korištenje Interneta svoje djece i upute ih da nikada ne pružaju informacije na drugim web stranicama bez njihovog dopuštenja.

Ne prodajemo osobne podatke Potrošača za koje stvarno znamo da su mlađi od 16 godina, osim ako ne dobijemo izričitu autorizaciju ("pravo na pristup") od Potrošača koji je između 13 i 16 godina, ili roditelja ili skrbnika Potrošača mlađeg od 13 godina. Potrošači koji pristanu na prodaju osobnih podataka mogu se u bilo kojem trenutku isključiti iz budućih prodaja. Da biste ostvarili pravo na isključenje, Vi (ili Vaš ovlašteni predstavnik) možete podnijeti zahtjev kontaktirajući nas.

Ako imate razloga vjerovati da nam je dijete mlađe od 13 (ili 16) godina pružilo osobne podatke, molimo Vas da nas kontaktirate s dovoljno detalja kako bismo mogli izbrisati te podatke.

Vaša prava prema CCPA-u

CCPA pruža stanovnicima Kalifornije posebna prava u vezi s njihovim osobnim podacima. Ako ste stanovnik Kalifornije, imate sljedeća prava:

 • Pravo na obavijest. Imate pravo biti obaviješteni koje kategorije osobnih podataka se prikupljaju i u koje svrhe se osobni podaci koriste.
 • Pravo na zahtjev. Prema CCPA, imate pravo zatražiti da Vam otkrijemo informacije o našem prikupljanju, korištenju, prodaji, otkrivanju u poslovne svrhe i dijeljenju osobnih podataka. Kada primimo i potvrdimo Vaš zahtjev, otkrit ćemo Vam:
  • Kategorije osobnih podataka koje smo prikupili o Vama
  • Kategorije izvora za osobne podatke koje smo prikupili o Vama
  • Naša poslovna ili komercijalna svrha za prikupljanje ili prodaju tih osobnih podataka
  • Kategorije trećih strana s kojima dijelimo te osobne podatke
  • Specifični dijelovi osobnih podataka koje smo prikupili o Vama
  • Ako smo prodali Vaše osobne podatke ili ih otkrili u poslovne svrhe, obavijestit ćemo Vas:
   • Kategorije prodanih osobnih informacija
   • Kategorije otkrivenih osobnih podataka
 • Pravo na odbijanje prodaje osobnih podataka (opt-out). Imate pravo uputiti nas da ne prodajemo vaše osobne podatke. Za podnošenje zahtjeva za odbijanje, molimo kontaktirajte nas.
 • Pravo na brisanje osobnih podataka. Imate pravo zatražiti brisanje svojih osobnih podataka, uz određene iznimke. Nakon što primimo i potvrdimo Vaš zahtjev, izbrisat ćemo (i uputiti naše pružatelje usluga da izbrišu) Vaše osobne podatke iz naših evidencija, osim ako se primjenjuje iznimka. Možemo odbiti Vaš zahtjev za brisanjem ako je zadržavanje informacija potrebno za nas ili naše pružatelje usluga da:
  • Dovršite transakciju za koju smo prikupili osobne podatke, pružite robu ili uslugu koju ste zatražili, poduzmite radnje koje se razumno očekuju u kontekstu našeg tekućeg poslovnog odnosa s Vama ili na drugi način izvršite naš ugovor s Vama.
  • Otkrivanje sigurnosnih incidenata, zaštita od zlonamjernih, obmanjujućih, prijevarnih ili nezakonitih aktivnosti, ili kazneni progon odgovornih za takve aktivnosti.
  • Otklonite pogreške u proizvodima kako biste identificirali i popravili greške koje narušavaju postojeću namjeravanu funkcionalnost.
  • Vježbajte slobodu govora, osigurajte pravo drugog potrošača da koristi svoja prava na slobodu govora ili ostvarite drugo pravo predviđeno zakonom.
  • Pridržavajte se Kalifornijskog zakona o privatnosti elektroničkih komunikacija (Kal. Kazneni zakon § 1546 i sl.).
  • Sudjelujte u javnim ili recenziranim znanstvenim, povijesnim ili statističkim istraživanjima od javnog interesa koja se pridržavaju svih drugih primjenjivih etičkih i zakona o privatnosti, kada bi brisanje informacija moglo onemogućiti ili ozbiljno ugroziti postizanje ciljeva istraživanja, ako ste prethodno dali informirani pristanak.
  • Omogućite isključivo interne upotrebe koje su razumno usklađene s očekivanjima potrošača na temelju Vašeg odnosa s Nama.
  • Ispuniti zakonsku obvezu.
  • Izvršite druge interne i zakonite upotrebe tih informacija koje su kompatibilne s kontekstom u kojem ste ih pružili.
 • Pravo na nediskriminaciju. Imate pravo da ne budete diskriminirani zbog ostvarivanja bilo kojeg od svojih potrošačkih prava, uključujući:
  • Uskraćivanje robe ili usluga Vama
  • Naplaćivanje različitih cijena ili stopa za robu ili usluge, uključujući korištenje popusta ili drugih pogodnosti ili nametanje kazni
  • Pružanje različite razine ili kvalitete robe ili usluga Vama
  • Sugerirajući da ćete dobiti drugačiju cijenu ili stopu za robu ili usluge ili drugačiju razinu ili kvalitetu robe ili usluga

Korištenje vaših prava na zaštitu podataka prema CCPA

Kako biste ostvarili bilo koje od svojih prava prema CCPA-i, i ako ste stanovnik Kalifornije, možete nas kontaktirati:

 • Posjetom ove stranice na našoj web stranici: https://babydriver.eu
 • Slanjem e-pošte: babydriverstroller@gmail.com

Samo Vi, ili osoba registrirana kod državnog tajnika Kalifornije koju ovlastite da djeluje u Vaše ime, možete podnijeti provjerljivi zahtjev vezan uz Vaše osobne podatke.

Vaš zahtjev prema Nama mora:

 • Pružite dovoljno informacija koje nam omogućuju da razumno provjerimo jeste li osoba o kojoj smo prikupili osobne podatke ili ovlašteni predstavnik.
 • Opišite svoj zahtjev s dovoljno detalja koji nam omogućuju da ga pravilno razumijemo, procijenimo i odgovorimo na njega.

Ne možemo odgovoriti na Vaš zahtjev ili Vam pružiti potrebne informacije ako ne možemo:

 • Potvrdite svoj identitet ili ovlaštenje za podnošenje zahtjeva
 • I potvrditi da se osobni podaci odnose na Vas

Otkrivat ćemo i dostaviti potrebne informacije besplatno u roku od 45 dana od primitka Vašeg provjerljivog zahtjeva. Razdoblje za pružanje potrebnih informacija može se jednom produžiti za dodatnih 45 dana kada je to razumno potrebno i uz prethodnu obavijest.

Bilo kakva otkrića koja pružimo pokrivat će samo razdoblje od 12 mjeseci koje prethodi primitku provjerljivog zahtjeva.

Za zahtjeve za prenosivost podataka, odabrat ćemo format za pružanje Vaših osobnih podataka koji je lako upotrebljiv i trebao bi Vam omogućiti prijenos informacija s jednog subjekta na drugi bez prepreka.

Ne prodajte moje osobne podatke

Imate pravo isključiti se iz prodaje Vaših osobnih podataka. Kada primimo i potvrdimo provjerljivi zahtjev potrošača od Vas, prestat ćemo prodavati Vaše osobne podatke. Da biste ostvarili svoje pravo na isključenje, molimo kontaktirajte nas.

Pružatelji usluga s kojima surađujemo (na primjer, naši partneri za analitiku ili oglašavanje) mogu koristiti tehnologiju na Usluzi koja prodaje osobne podatke kako je definirano zakonom CCPA. Ako želite isključiti korištenje Vaših osobnih podataka za svrhe oglašavanja temeljenog na interesima i ove potencijalne prodaje kako je definirano zakonom CCPA, to možete učiniti slijedeći upute u nastavku.

Imajte na umu da je svaki isključivanje specifičan za preglednik koji koristite. Možda ćete se morati isključiti na svakom pregledniku koji koristite.

Web stranica

Možete se isključiti iz primanja oglasa koji su personalizirani od strane naših pružatelja usluga slijedeći naše upute prikazane na usluzi:

Isključivanje će postaviti kolačić na vaše računalo koji je jedinstven za preglednik koji koristite za isključivanje. Ako promijenite preglednike ili izbrišete kolačiće koje je spremio vaš preglednik, morat ćete se ponovno isključiti.

Mobilni uređaji

Vaš mobilni uređaj Vam može omogućiti da isključite upotrebu informacija o aplikacijama koje koristite kako bi Vam se prikazivali oglasi prilagođeni Vašim interesima:

 • "Isključivanje oglasa temeljenih na interesima" ili "Isključivanje personalizacije oglasa" na Android uređajima
 • "Ograniči praćenje oglasa" na iOS uređajima

Također možete zaustaviti prikupljanje informacija o lokaciji s Vašeg mobilnog uređaja promjenom postavki na Vašem mobilnom uređaju.

Privatnost djece

Naša usluga nije namijenjena osobama mlađim od 13 godina. Ne prikupljamo svjesno osobne podatke od osoba mlađih od 13 godina. Ako ste roditelj ili skrbnik i svjesni ste da nam je vaše dijete pružilo osobne podatke, molimo vas da nas kontaktirate. Ako postanemo svjesni da smo prikupili osobne podatke od osobe mlađe od 13 godina bez provjere roditeljskog pristanka, poduzimamo korake kako bismo te informacije uklonili s naših poslužitelja.

Ako se trebamo osloniti na pristanak kao pravnu osnovu za obradu Vaših podataka i Vaša zemlja zahtijeva pristanak roditelja, možda ćemo tražiti pristanak Vašeg roditelja prije nego što prikupimo i upotrijebimo te podatke.

Poveznice na druge web stranice

Naša usluga može sadržavati poveznice na druge web stranice koje ne upravljamo mi. Ako kliknete na poveznicu treće strane, bit ćete preusmjereni na stranicu te treće strane. Snažno vam savjetujemo da pregledate Pravila privatnosti svake stranice koju posjetite.

Nemamo kontrolu nad sadržajem, politikama privatnosti ili praksama bilo kojih stranica ili usluga trećih strana i ne preuzimamo odgovornost za njih.

Promjene ove Politike privatnosti

Možemo povremeno ažurirati našu Politiku privatnosti. Obavijestit ćemo vas o svim promjenama objavljivanjem nove Politike privatnosti na ovoj stranici.

Obavijestit ćemo Vas putem e-pošte i/ili istaknutom obavijesti na Našoj Usluzi, prije nego što promjena stupi na snagu te ažurirati datum 'Zadnje ažurirano' na vrhu ove Politike privatnosti.

Savjetuje vam se da periodično pregledavate ovu Politiku privatnosti zbog eventualnih promjena. Promjene ove Politike privatnosti stupaju na snagu kada su objavljene na ovoj stranici.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj Politici privatnosti, možete nas kontaktirati:

 • Posjetom ove stranice na našoj web stranici: https://babydriver.eu
 • Slanjem e-pošte: babydriverstroller@gmail.com

Vaša košarica

Pridružite se više od 200+ klijenata koji su povjerili BEBABY.

Tvoja košarica je trenutno prazna

Možda će vam se svidjeti...